Friday, April 14, 2006

7 - 11 april 2006 - Ko Chang deel 2

Vrijdag 7 april 2006, dag 139

Een wat mindere dag. Sanne's ouders hebben noodgedwongen hun vakantie naar Thailand moeten annuleren. Het gaat te ver om de situatie uitgebreid op het internet te zetten, maar het feit is dat ze hun reis voor onbepaalde tijd moeten uitstellen.

En hierdoor ligt ook ons reisplan weer volledig open. Eerst maar eens wennen aan het idee dat ze niet komen en daarna zien we wel weer verder.

Einde van dag 139, de dag dat het begon te regenen, de dag dat het zowaar wat afkoelde en we zelfs een stukje op Ko Chang konden lopen zonder doorweekt van het zweet te raken.




Zaterdag 8 april 2006, dag 140

We zijn wat in de war. Als globetrotter in spé moet je natuurlijk om kunnen gaan met veranderende omstandigheden, maar vooralsnog is het maar moeilijk wennen aan het idee (nog geen echte globetrotters dus). Het is grappig om te merken dat zo'n chill-out place als ons "resort" een beetje "versterkend" werkt. Als je relaxed en lui bent is het heerlijk. Als je het idee hebt dat je iets moet doen en wat afleiding en/of beweging zoekt, kan het een irritante plek zijn.

Maar we hadden dus geen idee waar we naar toe zouden reizen, ha ha. Wellicht is twee weken ook wel genoeg hier. We zijn dan ook de langst verblijvende gasten hier nu. Dit levert iedere zevende dag een gratis kamer op, morgen gratis! Dit moet je wel zelf regelen met de baas trouwens, niets gaat vanzelf natuurlijk. Maar goed, we zochten afleiding. Die vonden we (een beetje) door wat te internetten en daarna gingen we naar het strand. We hadden vandaag wel ons fototoestel bij ons, dus konden we alsnog de ultieme zonsondergang op Ko Chang vereeuwigen. Maar die was er vandaag dus niet. Op de foto de plek waar eergisteren de ultieme zonsondergang te zien was.


Wat ook een prima afleiding was, er was een BBQ op het strand. Chicken kebab, white Snapper, potatoes en corn! Allemaal alsof Edward ze zelf had klaargemaakt. Hmmmmm.

Einde van dag 140, de dag dat er wel wat plannen naar boven kwamen drijven. Philipijnen, China, Laos? We zagen een cursus Tai Chi in Guillin (China)! Of toch naar Chiang Mai voor kookcursus en/of massagecursus. Bijkbaar willen we iets gaan doen...


Zondag 9 april 2006, dag 141

Vandaag ook maar weer niet te lang in de hangmat blijven liggen. Het China plan wekt steeds meer enthausiasme op bij de globetrotters in spé. Het is niet makkelijk om een goedkoop vliegticket te vinden en een visum kopen in Bangkok is momenteel ook wat lastig omdat de Chinese ambassade tijdens het naderende waterfestifal (13-17 april) dicht gaat. Misschien op Hongkong of Macau vliegen. Deze steden vallen buiten de "visum-plicht" en wellicht kunnen we daar wel gemakkelijk een visum kopen. Tja, en je zal net weer zien dat tickets naar Hong Kong weer duurder zijn dan Macau. Shit. Morgen verder met ons huiswerk, want er moest ook nog gewerkt worden op het rif. Samen met zijn Zweedse partner in crime werden nog drie viskooien ge-opend en één werd naar open zee afgevoerd. Bij één kooi kwamen we te laat, deze bevatte een aantal dode vissen. Geen pottekijkers dit maal, maar voor de zekerheid probeerden we zo normaal mogelijk snorkelgedrag te vertonen. We zagen erg veel vis vandaag en zelfs een kreeft.

Om maar meteen door te gaan met actief zijn hielden we een "sportdag" op het strand met de speeltjes die de Zweden bij zich hebben. Eerst een potje frisbee, toen even wat "waterpolo" en als afsluiter nog wat beachbal. Het moet niet gekker worden.

Einde van dag 141, de dag dat Edward alle items op de menukaart van het "resort" heeft gegeten. Ok, alleen de thaise sectie dan. Qua pannekoeken, broodjes, cocktails en deserts heeft hij nog wel wat te gaan.


Maandag 10 april 2006, dag 142

De zon deed weer erg zijn best vandaag. Edward staat een beetje voor lul. Zijn buik is gewoon "twee-weekjes-Ko Chang-in-de-schaduw"-bruin. Doordat hij verslingerd is aan het snorkelen en het bevrijden van vissen (vandaag nog één kooi "gedaan") is zijn rug echter "ik-lig-elke-dag-full-contact-in-de-zon"-bruin. Een leuk effect zo.


Naast deze opzienbarende constatering hielden we ons nog bezig met onze China plannen. We legden contact met een Tai Chi school en we zochten ons een ongeluk naar een vliegticket dat we wel kunnen betalen. We vliegen bij voorkeur op Hong Kong. Een wat ons betreft minder goed alternatief is Macau, ook daar geldt geen visumplicht. Maar als we die kant op gaan willen we natuurlijk niet Hong Kong missen. Zeker nadat we een reistip van Edward's vriend Ome Jo ontvingen. Hij schijnt zich prima vermaakt te hebben in Joe Bananas en wij vermoeden dat er naast de bananen ook wel een glaasje van het één of ander aan te pas is gekomen. Goedkoopste ticket was met Etiopia Airlines en koste nog 136 dollar, nou ja! Maar we konden ook voor 45 dollar naar Macau. Maar dat zou Joe Banana ons natuurlijk niet in dank afnemen. We willen gewoon erg graag naar Hong Kong. En toen bleek onze topografische kennis toch nog niet helemaal op het nivo van een Globetrotter te liggen. We wisten dat Macau en Hongkong beiden aan de oostkust lagen, maar wat leerde een blik op de kaart ons? Ze liggen wel heel dicht bij elkaar! Even verder Googelen leerde ons dat vanaf Macau ieder uur twee boten naar Hong Kong varen! Wellicht een uurtje werk. Mogen wij twee enkeltjes Macau alstublieft? En bedankt! Als Air Asia een frequent flyer programma zou hebben, zouden we ondertussen wel in aanmerking komen voor een Gold Wing of zo. Even wat rommelen op internet en de e-tickets rollen zo je mailbox in. 18 april vliegen we! Kunnen we nog net even het waterfestifal in Bangkok meepikken.

We kregen ook nog een alleraardigst mailtje terug van meneer Wang Zhi Ping, de Thai Chi master zelf:

Dear Sanne and Edward:
I am very happy receive you email.and very happy you like Tai Chi.
if you have time I suggest you whether you can study two weeks.you know if you want to study Tai Chi a better level. just a few days you can't study better. because I teach you every movement after you must practice.if you do some movement wrong.I will correct for you.so you must a bit time.
yes, you can study Tai Chi in the end of April / early May.our school is open. you can whenever come to our school. this is no problem.
Two weeks a person Tai Chi Lesson tuition is 163 USD. you will learning Tai Chi four hours every day except sunday. ( Am 8:00 --- 10.00 Pm 4.00--6.00) if you like, our school can help you arrange accommodation, It is every clean, There are bed, a televistion, air conditioner. toilet and etc in a house. two weeks a house cost is 61 USD. if you don't like, this is no problem, you can talk our school student. they also can tell other choose.
Now, yangshuo is spring.it is very beautiful. so our school more student come back yangshuo stay long time.I think you also will like our school and yangshuo. I hope to hear from you soon.

Best Regards
Wang Zhi Ping

Nou dat ziet er veel belovend uit. We hebben er helemaal zin in!

Einde van dag 142, de dag dat we voor de derde dag op rij geen menukaart nodig hadden bij onze bestelling? Tijd om weg te gaan dus. Ok, nog één nachtje extra. Woensdag gaan we weg.


Dinsdag 11 april 2006, dag 143

De laatste dag op Ko Chang, jammer maar helaas. Natuurlijk nog even naar het strand.


Maar wellicht gaan de verhalen over zon, zee en strand wat vervelen, daarom vandaag een epistel over onze veranderde eetgewoonten gedurende de eerste maanden van onze rijst. Allereerst is Sanne's aversie tegen pepers en heet eten bijna volledig verdwenen. Vrolijk voegt ze pepers toe aan haar eten en de in ieder restaurant aanwezige fles chilisaus wordt bij een bordje fried rice scheutig gehanteerd.

Edward eet veelal lokaal ontbijt, vaak iets met noodles. Ontbijt voor Sanne bestaat veelal uit fruit en toast met boter en jam. En pannekoeken natuurlijk! Op de foto een wel heel feestelijk ontbijt.


We lunchen steeds vaker eenvoudig. Rijst of Noodles met wat groente en/of ei en/of kip. En een watertje (vaak stiekem zelf meegenomen uit de winkel).

Diner bestaat veelal uit de lokale gerechten. Hier in Thailand dus zaken als Curry (met rijst), Kip met Zoete Basilicum (met rijst), Kip met cashew noten (met rijst), Sweet & Sour chicken/beef/pork (met rijst)(niet Thais maar chinees?), Stir fried Ginger (met rijst), stir fried chili (met rijst) of knoflook en peper (met rijst).

En dan de drankjes, fruit-shakes! Heerlijk! Sanne drinkt minder thee dan thuis, maar wel meer water.Veel water! Ook hier weer de goedkope melkflessen in de winkeltjes (hier in Thailand veel echte supermarktjes zelfs, ideaal).

Bij alle maaltijden ontwikkelt Edward een liefde voor het eten van shrimps. Daarnaast ervaren we rijst steeds meer als een goed vullende maaltijd, westers eten geeft steeds vaker het oververzadigde gevoel. Maar als je het geluk hebt goed westers eten aan te treffen (pasta, hamburgers, pizza's, vaak dat soort spul), is er ook meteen een klein feestje.

We hebben het dus prima naar ons zin met de Aziatische keuken. Maar soms zijn er ook dagen dat we belachelijk veel over nederlands eten praten. Veelal over kaas, we zijn dus ook echte nederlanders. Zuivel past blijkbaar niet goed in een Aziatisch dieet. We moeten echt opletten dat we af en toe een yoghurtje scoren. Maar gelukkig hebben ze hier XXL yakultjes (halve liter?), dus wij blijven gezond!

Qua eten deed Edward vandaag eens gek en liet zich een inktvis bereiden op de BBQ. Zijn ervaring met inktvis was heel verschillend. In nederland altijd slecht (taai!), maar in Madrid had hij een keer heerlijke inktvis gegeten. En ook hier was hij heerlijk. Niet taai en heerlijk bereid volgens thais recept. Lekker met zo'n dikke gepofte aarappel er bij en een frisse salade.

Einde van dag 143, de dag dat Sanne werd gemollesteerd door een masseuze!







Einde van Ko Chang!

Reistips:

  1. Paradise Cottage Resort (Lonely beach, links van tree house, langs het muurtje lopen), sea view hutje 500b, bos view hutje 300b.
  2. Siam BBQ op lonely beach, dagelijks, Chicken Kebab 70b incl salade en garlic bread.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home