Wednesday, July 05, 2006

13 - 15 juni 2006 - Koh Samui Part I

Dinsdag 13 juni 2006, dag 206

Om de verhalen bij voorbaat niet te eentonig te maken zullen we het kort houden. We lagen op het strand, dronken koude drankjes, zwommen snorkelden en praatten wat bij.


Einde van dag 206, de dag dat Edward een niet bestelde Cola terugstuurde in een restaurant en vervolgens teruggepakt werd me een Curry die zo heet was dat zelfs een local tranen in zijn ogen zou hebben gekregen. Mag ik alsnog die cola? Doe er maar twee!


Woensdag 14 juni 2006, dag 207

Qua strand was de situatie vergelijkbaar met die van gisteren. Een top-dagje zou je zeggen? Nou niet helemaal. Sanne kreeg weer een keiharde Ménière aanval voor haar kiezen. Doodziek was ze. Pas in de avond ging het weer enigszins beter. Goede graadmeter is hierbij of Sanne zo'n Frozen Yoghurt van de Swensen's lust. Als ze die niet wil is het goed mis. Pas 's avonds aten we er één. Morgen weer een nieuwe dag.

Einde van dag 207, de dag dat Sanne's ouders de masseuses op het strand ontdekten. 200 Bath (4,5 eur) voor een massage van een uur? Doe maar!


Donderdag 15 juni 2006, dag 208

Vandaag weer zo'n druk strand programma: zonnen, zwemmen, lezen, massage, snorkelen, lunchen en nog maar eens zwemmen.

Koh Samui is een typisch vakantie-vakantie-eiland. Mensen vliegen in vanuit Europa en de States om hier twee weken in een luxe resort te liggen en vervolgens weer terug te gaan. Net als wij eigenlijk, alleen wij gaan lekker niet terug. De resorts zijn hier wellicht nog luxer dan die op de andere eilanden die we gezien hebben. We voelen ons dus meteen thuis, zeker gezien ons huisje ook niet mis is. Het is geen luxe resort, maar het geeft wel een tropische uitstraling en veel luxe.

Maar een fried rice voor 30 bath hebben dan nog weer niet gevonden. Maar die ligstoelen hebben we weer wel prima kunnen vinden. Ja, zo blijf je bezig op zo'n zware reis.

Einde van dag 208, de dag dat de verkopers ons al aardig beginnen te kennen. Vooral Ad, alias Daddy, is erg populair. Dit terwijl Agnes de enige is die inkopen doet. Iedere dag een verse Mango met als gratis extra ananas en kokosnoot.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home