Sunday, August 06, 2006

27 - 31 juli 2006 - Kuala Lumpur part II

Donderdag 27 juli 2006, dag 251

Een reisdagje. Omdat ons vliegtuig lekker aansloot op de boot, zaten we al om acht uur 's morgens op de speedboat. Het ontbijt bleef binnen en eenmaal aan land namen we afscheid van Ingrid en Gaertsje die met de bus doorreizen naar de Camaron Highlands. Misschien zien we elkaar nog elders in Maleisië, wie weet. Wij reisden met Marja naar Kuala Lumpur van waar uit zij doorreist naar Nederland. Maar eerst een uur of zes wachten in Kuala Besut, een dorp dat je ook in 6 miunuten gezien kan hebben. Maar om twee uur vlogen we toch en een uurtje later landden we alweer op het vliegveld van Kuala Lumpur. We hadden het briljante idee om een hotel te boeken bij dat ene bureautje in de aankomsthal. We wilden namelijk iets boven ons budget gaan wonen, wel zo leuk voor de vertrekkende en arriverende personen. Dit weekend zou namelijk een komen en gaan van mensen worden. Op naar dat bureautje waar ze altijd wel een leuke speciale last minute aanbieding hebben. Maar wat bleek nu? De terminal voor nationale vluchten is heel ergens anders dan de terminal die wij kennen. En hier geen mogelijkheden voor hotel-reserveringen. Wij dus 20 minuten in de bus naar de internationale terminal, gezellig! Het is maar goed dat we dat gedaan hebben, want zonder hulp hadden we dus mooi geen hotel gevonden. Het lijkt wel of wij dit aantrekken, alles zat vol vanwege een één of ander congres. Er was nog slechts één mid-range hotel beschikbaar, waar we dan maar twee kamers namen. Midden in China town, een gezellig druk buurtje alwaar je nog ouderwets illegale DVD's en nep T-shirts kan kopen. En de Chinesen staan er ook om bekend dat ze bier schenken, prima dus. De kamers vielen niet eens echt tegen en we besloten hier dan ook maar een tijdje te blijven.

Edward ging met Marja meteen gebruik maken van alle illegale shop-mogelijkheden en Sanne deed een slaapje. Er werden souvenirs en nep-Swatches gekocht. Drie voor 20 Rm (4,33 Eur). Echt arm werd Marja er dus niet van.

Einde van dag 251, de dag dat we meteen maar bij de Burger King aten, dat mag ook wel na ruim twee weken "afzien" ;-).


Vrijdag 28 juli 2006, dag 252

Dit was een rare dag. Het was een komen en gaan van mensen. Het begon om een uur of drie. Toen kwam Heske, Sanne's vriendin, binnenvliegen. Met KLM natuurlijk. Sanne was haar gaan ophalen en de taxi-chauffeur moet wel helemaal doorgedraaid zijn van twee meiden die een uur lang continu kletsten in het Nederlands. Vermoedelijk reed hij zo hard om zo snel mogelijk van die twee af te zijn. Toen ze bij het hotel aan kwamen, het vliegveld ligt zo'n 40 kilometer buiten de stad, ging Edward al weer weg met de taxi om Marja weg te brengen. En om meteen Tymon, Sanne's (lievelings) broer, op te pikken! Tymon zit volgende week voor zijn week in Singapore en heeft er een weekendje KL "aangeplakt". Gezelli hoor! Na een gezamenlijke maaltijd op het vliegveld ging Marja door de douane. Nou de afgelopen weken zal ze niet snel vergeten. Eerst een rondreis door Maleisie en vervolgens een bezoek aan de Perhentian eilanden. Maar nu dus helaas weer huiswaards. Tymon en Edward wilden na dit afscheid natuurlijk zo snel mogelijk een biertje nemen met Sanne en Heske. Om dit te realiseren moest nog wel even een semi-legale deal met een "mannetje" gesloten worden. De rij voor de taxi's was namelijk honderden meters lang. Maar voor 20 Rm extra (4,5 euro) werden we via de donkerste hoeken van het vliegveld naar een soort "achteringang" gebracht, zonder wachtrij. Mooi, dat scheelt zeker een uur netto bier-tijd in een weekend dat toch al erg kort zal zijn voor Tymon. Eenmaal bij het hotel was Sanne best blij om haar broer weer te zien. Om dit te vieren werden glazen bier besteld bij de Reggae bar om de hoek alwaar men blijkbaar nog nooit van Bob Marley of ook maar iets in die richting gehoord had. Maar wat maakt het uit? Iedereen was superblij om elkaar weer te zien. Acht maanden is best lang. De glazen werden menig maal hervuld die nacht. En maar kletsen....

Einde van dag 252, de dag dat we ons gedroegen als echte Nederlanders. Door ons enthousiaste geklets maakten we veeel kabaal.


Zaterdag 29 juli 2006, dag 253

Sightseeing in Kuala Lumpur, dat vraagt om hoge dingen. Eerst maar eens bij die torens kijken. Tijdens ons vorige bezoek aan Kuala Lumpur zijn er natuurlijk al klassieke Twin Tower foto's op deze weblog verschenen, maar deze broer-zus versie MOET er natuurlijk ook op.


De torens waren nog steeds erg hoog en in die torens werd een erg indrukwekkende Frappuchino geserveerd.


We genoten nog wat van het park rondom de Petronas Towers.


Ook probeerden we kaartjes te bemachtigen voor een bezoek aan de sky-bridge. Deze waren reeds vergeven deze dag (maximaal aantal bezoekers per dag), maar dat maakt niets uit. Er bestaat immers in Kuala Lumpur ook zo iets als een communicatie toren die zowaar nog hoger is dan de Twin Towers, ongeveer 421 meter en drie centimeter als we ons niet vergissen.


En wie zijn wij om dan niet even te kijken op het "observation deck" op 276 meter? Best hoog hoor, maar dan zie je ook wel wat.


We spotten dus vanaf daar nog even de Twin Towers en ons eigen hotel en menig ander groot en/of belangrijk gebouw.

Tja, wat is er typerend naast hoge gebouwen in Kuala Lumpur? Juist, shopping malls! Een prima plek om te eten omdat daar de food-courts zich bevinden. Een must-do experience natuurlijk. Na zo'n heerlijke sizzling chicken kwam werd gerelaxed in ons dure hotel. Zoals je in Chinatown mag verwachten is er volop activiteit op straat. Zoals de Chinesen bekend staan handelen ze in van alles en nog wat. En omdat wij Nederlanders ook een reputatie hebben op dit gebied, handelden we met de Chinesen waardoor enkele niet al te legale attributen van eigenaar wisselden. Of zou een Rolex voor een paar Euro echt zijn? Bij het rondlopen door de buurt leefde Edward helemaal op. Ze hebben hier terrassen met Biermeisjes! Deze zijn al uitgebreid beschreven bij onze reisverhalen van Cambodja en Vietnam. Het komt er op neer dat je een biermerk (of meisje?) uitkiest en dat het bijbehorende meisje de gehele avond toeziet op het koelen en het inschenken van het bier. Tymon opteerde nog om verschillende merken door elkaar te drinken, maar uiteindelijk werd het Tiger (die vreemd genoeg door het Guinness meisje werd ingeschonken). Later op de avond switchten we alsnog naar Karlsberg, een merk dat de B.e.e.r.-index niet eens waardig is, maar je kan die mevrouw toch niet blijven teleurstellen. Afijn, het was gezellig in China town, zelfs toen Sanne en Heske afhaakten. Tymon en Edward stapten nog één keer over naar het Tiger meisje, maar daarna ging het terras helaas dicht.

Einde van dag 253, de dag dat er behoorlijk wat illegale CD's, DVD's en Merkkleding over de toonbank ging. In principe zijn de boetes in Maleisie erg hoog. Maar de marktlieden hebben een soort Walkie Talkie systeem. Zodra er één agent de markt op loopt gaan er opeens een heleboel kraampjes spontaan dicht.

Tevens de dag dat Heske bewees dat ze zich snel aanpast aan de Aziatische cultuur, ze at haar patat met stokjes.



Zondag 30 juli 2006, dag 254

Vandaag nog wat cultuur en nog wat ontspanning alvorens Tymon al weer weg ging. We maakten een wandeling door Chinatown en langs enkele Koloniale toestanden. En we zagen een mooie Hindu tempel.


Toen wij daar waren vond er "spontaan" een ceremonie plaats die zeer interessant en (voor ons) moeilijk begrijpbaar was. Ook de Maleiers hadden een feestje met veel wierrook en veeeeeel eten.



Best veel eten zo'n varken, maar wij kozen vandaag voor een ander feestmaal. Sushi! Hmmmmmmmmmmmmmmm. Met een treintje dit maal, gaaf man!


Tja en daarna was het alweer tijd voor Tymon om te gaan. Zo kan het ook. Waar wij dit een jaartje doen, kiest Tymon voor een weekendje. Jammer dat hij weer weg gaat, maar hij deed het wel in stijl:


En toen waren we nog met z'n drieën. Weer eten in China town, maar het vertrek van Tymon was wel een financiële aderlating voor de biermeisjes. De ware aard van Edward kwam naar boven, de meisjes waren in een shok toen hij één miezerig klein biertje bestelde.

Einde van dag 254, de dag dat we plannen maakten. Eerst naar het strand van Langkawi en dan zien we wel weer verder. Langkawi? Zijn die twee Globetrotters in Spé daar niet al eens geweest? Klopt, maar we doen het voor Heske ;-)


Maandag 31 juli 2006, dag 255

Na de gezellige, edoch drukke dagen met Tymon was er wat "werk" blijven liggen. We wilden nog e.e.a. uitzoeken voor Nieuw Zeeland en - ook niet onbelangrijk - we wilden een ticket boeken. Dat is nog niet zo makkelijk. We denken namelijk aan een stop-over in Sidney. Wat is er immers mis met een weekje Sidney? Maar dat is makkelijker gezegd dan geboekt. Een langere stop-over lijkt niet via internet te boeken. Omdat deze stop-over alleen vanaf Singapore kan (4 a 5 uurtjes met de bus), kunnen reisbureaus in Kuala Lumpur dit niet goedkoop aanbieden. Vraag ons niet waarom. Afijn, we zijn er lekker mee bezig. Internetten, bellen, dan weer internetten en vervolgens naar een erg gezellig reisbureau. Je bent er zo een dag mee bezig, ja dat reizen in nog geen kattenpis. Maar er was ook tijd om verder te kletsen, een activiteit waar Heske en Sanne nog niet klaar mee zijn.


Verder hingen we nog wat rond in China Town, keken de slechtste film ooit en aten weer zo lekker. Iets Maleis, met iets van Roti en Nasi en natuurlijk kip.

Einde van dag 255, de dag dat Heske een zwerver zo veel sigaretten gaf dat hij ze weer begon uit te delen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home